lekdetectie Rotterdam

Maar de loodgieter zei dat het in orde was … Ja, het is weer een vrijdagse tirade …

lekdetectie

We bezoeken vaak panden met een lekkend verwarmingssysteem dat aandacht nodig heeft, niet alleen voor het lek, maar ook voor andere bestaande problemen. Vandaag hebben we in het bijzonder 2 verschillende banen, beide hebben carrosseriedelen op het verwarmingssysteem, deze week waarschijnlijk nog 3 of 4 banen met problemen die vóór onze aanwezigheid opgelost hadden moeten zijn.

 

Het is niet voldoende om gewoon een lekkende radiator uit te zetten of erger nog, zeg gewoon “Dat weet ik”, je weet het misschien, maar als het water lekt, zal het ook het sporengas lekken dat we gebruiken. Het is ook niet ok voor een loodgieter om een verwarmingssysteem niet goed door te spoelen bij het plaatsen van een nieuwe ketel, waardoor er smelt en vuil in het systeem achterblijft.

 

Enkele toptips om te voorkomen dat u te vroeg een lekdetectie boekt:

 

1 – Als we Cola-gekleurd water uit het systeem laten lopen, laat het dan spoelen of voeg een paar dagen voordat we aanwezig zijn op zijn minst wat “systeemreiniger” toe.

 

2 – Als een onderdeel van het systeem op ENIGE manier lekt, repareer het dan VOORDAT we aanwezig zijn.

 

 

Onze technici zullen hun best doen om deze problemen zo goed mogelijk te omzeilen, maar er is een grens aan wat er op de dag kan worden bereikt. Problemen worden steevast veroorzaakt door een systeem dat slecht wordt onderhouden of dat er niet op tijd actie wordt ondernomen. Een schoon systeem zal een lek in een paar uur nauwkeurig aan het licht brengen, een vuil systeem zal vaak niet lekken wanneer het wordt afgetapt en onderdelen die al lekken, zullen dit op de dag doen, waardoor sporengastests onnauwkeurig zijn…rr

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Meer te ontdekken